02.11.2022, 09:33

У Києві та 7 областях України ввели графіки погодинних відключень електроенергії

Иллюстративное фото / Открытый источник

Сьогодні, 2 листопада, з 6-ї ранку в Україні ввели в дію графіки погодинних відключень електроенергії. Йдеться про Центральний (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північний (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіони країни.

Графіки погодинних відключень (ГПВ) передбачають, що певні групи споживачів будуть обмежувати щодня, але за певним розкладом, складеним операторами розподільчих мереж для кожної області. Про це ]]>повідомляє ]]>"Укренерго", передає Час Пік.

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання саме в форматі ГПВ.

В "Укренерго" зазначили, що такі заходи дозволяють енергетикам якнайшвидше відновити пошкоджені енергооб'єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням усіх споживачів.

"Обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян", - йдеться у повідомленні.

Графіки можна знайти на сайтах розподільчих компаній (обленерго). Посилання на сайти обленерго ]]>тут]]> та ]]>тут]]>.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк