13.12.2022, 09:03

Швеція виділить ще 55 млн євро на відновлення України

Швеция выделит еще 55 млн евро на восстановление Украины

Уряд Швеції виділить для України додатково 600 млн крон (55,08 млн євро) на відновлення об'єктів інфраструктури, зруйнованих внаслідок агресії РФ.

Уряд Швеції виділить близько 55 млн доларів для енергетичного відновлення України. Про це в інтерв'ю SVT заявив міністр співробітництва у сфері розвитку Швеції Юган Форсселл, повідомляє Час Пік.

"Люди в Україні зараз переживають дуже тяжкі часи, і тому Швеція виділяє понад півмільярда крон на довгострокову реконструкцію країни", – сказав Форсселл.

Подробиці нового пакету допомоги будуть представлені на конференції донорів України у Парижі, яка відбудеться 13 грудня. За словами шведського міністра, йдеться про допомогу у відновленні зруйнованих шкіл, лікарень, інфраструктури та сільського господарства.

Міністр також наголосив, що підтримка України збережеться у довгостроковій перспективі.

"Ми чітко дали зрозуміти: ми будемо підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Це не перший пакет допомоги і не останній. На зустрічах міністрів закордонних справ, які я відвідую, я бачу, що існує великий міжнародний інтерес, і нам також потрібно буде робити більше в майбутньому", - додав Форсселл.

Читайте також: Швеція оголосила про новий пакет військової допомоги для України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк