21.02.2023, 10:34

Українську пам'ятну монету визнали найкращою у світі на міжнародному конкурсі "Монета року"

Украинскую памятную монету признали лучшей в мире на международном конкурсе "Монета года"

Журі міжнародного конкурсу "Монета року", який проводиться нумізматичним виданням World Coin News, визнало українську пам’ятну монету номіналом 5 гривень "До 30-річчя незалежності України" найкращою у світі. 

Монета номіналом 5 гривень "До 30-річчя незалежності України" перемогла на міжнародному конкурсі "Монета року" від нумізматичного видання World Coin New. Про це повідомив Національний банк України, передає Час Пік.

"За рішенням журі, до складу якого входило понад 100 експертів з усього світу, українська пам’ятна монета перемогла у фіналі цього конкурсу.

Конкуренція була запеклою. До фіналу вийшли монети з України, Канади та Австрії.

Проте за нашу монету проголосувала більшість членів журі. Ба більше, перемога здобута з удвічі більшою кількістю голосів за її найближчого конкурента. І це вперше за історію конкурсу монета-переможниця мала такий великий відрив.

Перед цим українська пам’ятна монета "До 30-річчя незалежності України" (нейзильбер, номіналом 5 гривень) перемогла в номінації "Найхудожніша монета", адже вразила журі своїм приголомшливим дизайном", - повідомили в НБУ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк