20.12.2023, 10:34

Обов'язкова ідентифікація пенсіонерів-переселенців: Кабмін планує продовжити термін до 1 квітня 2024 року

Обязательная идентификация пенсионеров-переселенцев

Уряд планує продовжити строки для ідентифікації отримувачів пенсій в Ощадбанку до 1 квітня 2024 року. Проєкт постанови Кабміну вже розроблено.

Проєкт постанови Кабміну щодо продовження терміну проходження фізичної ідентифікації одержувачів пенсійних виплат в Ощадбанку на 3 місяці вже розроблено. Найближчим часом цей проєкт має бути винесений на розгляд Уряду. Про це ]]>повідомляє ]]>Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає Час Пік.

Зокрема, пропонується продовжити строк здійснення фізичної перевірки осіб в Ощадбанку до 1 квітня 2024 року. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року.

"На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається велика кількість пенсіонерів-ВПО з питаннями щодо строків проходження ідентифікації в Ощадбанку. Дуже важливо, щоб люди встигли її пройти та продовжили отримувати пенсії. Як я й обіцяла, минулого тижня відповідний проєкт постанови КМУ вже розглядався на Урядовому комітеті. Прошу Мінсоцполітики якомога швидше внести його в порядок денний засідання Уряду", – наголосила Віце-прем’єрка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Нагадаємо, раніше Ощадбанк оголосив про поновлення з 1 вересня 2023 року процедури фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної допомоги, що належать до внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

"Ощадбанк поновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб.

Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №637 від 05.11.2014 пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), та одержувачам соціальної (адресної) допомоги – внутрішньо переміщеним особам необхідно проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні шість місяців.

До отримання ЕПП пенсіонери – внутрішньо переміщені особи мають проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні три місяці...

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачами пенсій або соціальних виплат з числа внутрішньо переміщених осіб Ощадбанк зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком", - повідомляється на сайті банку.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк