20.08.2024, 22:23

Очікується, що наступного тижня відключень електроенергії в Україні вдасться уникнути – голова НЕК "Укренерго" 

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апрпол

Володимир Кудрицький, голова правління НЕК "Укренерго", заявив, що за відсутності форс-мажорних обставин Україні вдасться уникнути відключень електроенергії вже наступного тижня.

Про це він повідомив в ефірі "Громадського радіо", передає Час Пік.

Кудрицький пояснив, що в найближчі дні, в умовах тривалої спеки, можуть виникати певні дефіцити електроенергії протягом доби, особливо у вечірні години, коли споживання електрики досягає піку.

В такі періоди можливе застосування однієї або двох черг відключень електроенергії. Проте, наприкінці тижня очікується зниження температури, а також запуск нових енергоблоків на деяких електростанціях. Це дозволить компенсувати дефіцит і, ймовірно, уникнути відключень на наступному тижні.

Окрім цього, у програмі обговорювали вартість та ефективність захисних споруд на об’єктах "Укренерго". Володимир Кудрицький зазначив, що для захисту високовольтних підстанцій не було використано жодної копійки бюджетних коштів – всі витрати були покриті за рахунок міжнародної допомоги.

Кудрицький також розповів про захисні конструкції, які були встановлені на критичних інфраструктурних об’єктах. Вони включають біг-беги або габіони, наповнені піском, які покликані захистити обладнання від уламків у разі вибуху ракети або іншого боєприпасу на відстані від об'єкта. Цей захист допомагає убезпечити критичне обладнання від прямого влучання, оскільки сучасні боєприпаси, такі як дрони-камікадзе, можуть бути досить точними. З цієї причини захисні конструкції є масштабними – для їх спорудження використовується більше двох тисяч кубометрів бетону, сотні тонн арматури та металевих балок.

Читайте також:

"Московської церкви в Україні не буде": Рада схвалила законопроєкт про заборону УПЦ МП

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк