05.09.2024, 17:43

Купуй українське - отримуй "винагороду": як працює програма "Національний кешбек"

программа "Национальный кэшбэк" / Иллюстративное фото / Открытый источник

В Україні відбувається бета-тестування спеціальної програми "Національний кешбек", за якою українцям протягом місяця повернуть 10% коштів, витрачених на придбання вітчизняних товарів. Щомісячний розмір "винагороди" за покупку складатиме до 3 тисяч гривень. До програми вже приєдналося понад 600 виробників та понад 20 тис. торгових точок, зареєстровано понад 38 тис. товарів. Хто може стати учасником програми, на які товари не зараховується кешбек, на що можна витратити отриманий кешбек та які банки беруть участь у програмі, розповість Час Пік.

У додатку "Дія" відбувається бета-тестування програми "Національний кешбек". Українці можуть пройти реєстрацію.

Як стати учасником програми

Через сайт або мобільний додаток банку подайте заявку. Можна особисто звернутися до відділення банку, який бере участь у програмі. Відкрийте картку, на яку зараховуватиметься кешбек (фізичну або віртуальну).

У мобільному додатку "Дія" знайдіть сервіс "Національний кешбек" та позначте картку для нарахування кешбеку. Тепер можна йти за покупками. Поки кешбек нараховується у мережі "АТБ", "Аврора", "Novus", "Екомаркет", "Окко", "WOG", "Укрнафта", мережі аптек "АНЦ".

У програмі добровільно можуть брати участь громадяни України віком від 18 років, а також виробники та продавці українських товарів.

Які банки беруть участь у програмі

На даний момент у програмі зареєстровано: ПриватБанк, Ощадбанк, Sense Bank, А-банк, ПУМБ, УкрСиббанк, monobank (Універсал Банк), Укрексімбанк, Глобус, Укргазбанк, Банк Кредит Дніпро.

Доступні товари

В рамках програми "Національний кешбек" доступні товари українського виробництва, додані виробником до ]]>Переліку]]>. Наприклад, продукти харчування, одяг, побутова хімія, косметика, господарські товари, будівельні матеріали, меблі, іграшки, лікарські та медичні вироби та багато іншого.

Кешбек не нараховується на підакцизні товари, зокрема тютюнові вироби, паливо, алкогольні напої (виняток - медові напої, виноградні та плодово-ягідні вина).

На що можна витратити кешбек

При купівлі певних товарів з використанням банківських карток покупцю нараховуватиметься кешбек у розмірі 10% від їхньої вартості, але не більше ніж 3 тис. грн на місяць.

Коштами, зарахованими на банківський рахунок у 2024 році, українці зможуть скористатися до 31 січня 2025 року.

Кешбек можна витратити на:

  • медичні послуги, спорт, кіно, заклади харчування;
  • оплату комуналки, транспорту, мобільного зв'язку;
  • донати на Сили оборони України, військові облігації та благодійність.

Використати кошти можна лише сплативши за послуги карткою. Видача готівки не запланована.

Запуск програми "Національний кешбек" планується після успішного завершення бета-тестування. Протягом місяця українці можуть залишати зауваження та пропозиції, заповнивши форму на ]]>сайті]]>. Номер контактного центру: 15-45.

Виробники та продавці можуть приєднатися до Нацкешбеку в "Дії" за ]]>посиланням]]>.

]]>Перелік]]> торгових точок, де нараховують кешбек, а також ]]>перелік ]]>виробників та товарів оновлюється ]]>тут]]>.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський анонсував держпрограму кешбеку "Купуй українське" у лютому 2024 року в ході презентації стратегії "Зроблено в Україні". Він наголосив, що українці зможуть повернути частину коштів, витрачених на товари українських виробників. Це має стимулювати покупців вибирати саме вітчизняні продукти та послуги, що призведе до зростання економіки та підтримає місцевих виробників.

Читайте також: Виплати продовжили, але не всім. Хто з переселенців отримуватиме виплати на проживання з 1 вересня?

"Национальный кэшбэк" "Национальный кэшбэк" "Национальный кэшбэк"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк