03.10.2024, 21:02

Зарплати під загрозою: Верховна Рада готує новий законопроєкт про підвищення податків вже у жовтні

Віра Висоцька | Всі новини автора
Збільшення податків в Україні

Верховна Рада України незабаром може ухвалити новий законопроєкт, що передбачає суттєве підвищення податків, яке набиратиме чинності вже цього місяця. Ця ініціатива може серйозно вплинути на заробітні плати українців, адже її особливість полягає в тому, що нові ставки податків застосовуватимуться "заднім числом", починаючи з жовтня.

Про це повідомив ]]>Ярослав Железняк]]>, народний депутат та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань податкової політики, передає Час Пік.

За його словами, до 15 жовтня аванс виплачуватиметься з поточним збором 1,5%. Проте, після 15 жовтня податок за жовтень, включаючи аванс, зросте до 5%.

"Цей законопроєкт має важливі економічні наслідки, адже Міністерство фінансів пропонує утримати суму авансу під час виплати заробітної плати", - зазначив Железняк.

Таким чином, українці можуть відчути зменшення своїх зарплат не лише через підвищення військового збору на 3,5%, а й на суму виплаченого раніше авансу.

Вже у жовтні працюючі громадяни України можуть отримати на руки меншу суму, ніж зазвичай. Таке рішення викликало неоднозначну реакцію серед експертів та простих громадян. Багато людей вважають, що таке підвищення податків у період економічної нестабільності може суттєво вплинути на їхнє фінансове становище.

Фінансисти вказують на те, що зростання податкового навантаження може привести до зниження купівельної спроможності населення. Люди можуть почати економити на витратах, що, в свою чергу, негативно позначиться на економічному зростанні к раїни.

Читайте також: Зарплати вчителів під загрозою: Кабмін шукає способи зберегти виплати         

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк