14.10.2024, 22:30

"Інформація у ЗМІ щодо загрози імпорту електроенергії є відвертою маніпуляцією": заява "Укренерго"

Марина Гончар | Всі новини автора
авіавіавав

У зв'язку з поширенням інформації в засобах масової інформації про можливу загрозу імпорту електроенергії, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), випустила офіційне повідомлення, в якому спростувала ці чутки.

Про це повідомляє ]]>"Укренерго"]]>, передає Час Пік.

9 жовтня 2024 року НКРЕКП отримала листа від директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства Артура Лорковскі, у якому він підкреслив необхідність доформування Наглядової ради оператора системи передачі НЕК "Укренерго". В комісії зазначили, що всі відповідні процедури вже проводяться у визначені строки та у встановленому порядку. Це свідчить про організовану роботу НКРЕКП та її партнерів у сфері енергетики, що підтверджує стабільність системи.

Варто зазначити, що інформація, яка поширюється в медіа щодо загрози імпорту електроенергії, була названа "відвертою маніпуляцією". За словами представників НКРЕКП, такі заяви лише дестабілізують суспільство напередодні опалювального сезону, коли населення потребує впевненості в стабільності енергопостачання.

Комісія також наголосила, що на сьогодні немає жодних підстав для зупинки сертифікації оператора системи передачі або для завад у використанні транскордонних перетоків, які необхідні для залучення імпорту електроенергії. Це свідчить про готовність України забезпечити енергетичну стабільність та підтримувати належний рівень енергетичних постачань.

Таким чином, НКРЕКП закликає медіа та суспільство до обережності у споживанні інформації, а також наголошує на необхідності звертатися до офіційних джерел для отримання певних відомостей про стан енергетичного ринку України.

Читайте також:

"В Україні буде багато дощів": прогноз погоди на 15 жовтня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк