05.10.2020, 15:27

У Лисичанську піде під суд директор комунального підприємства, що незаконно збагатився

Марина Началова | Всі новини автора
суд

Керівника одного з комунальних підприємств Лисичанська судитимуть за фактом заволодіння 340 тис. грн шляхом незаконних виплат.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

Лисичанська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Лисичанської міської ради за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах та повторно (ч. 3, ч. 4 ст. 191 КК України).

Назву комунального підприємства, про яке йде мова, прокуратура не розголошує.

За даними слідства, посадова особа з метою заволодіння коштами підприємства та всупереч вимог законодавства уклала з Лисичанською міською радою додаткову угоду до трудового контракту про збільшення грошової допомоги при звільненні. У подальшому директор комунального підприємства звільнився за власним бажанням та отримав незаконну грошову матеріальну допомогу у розмірі 12 середньомісячних заробітних плат.

Через два місяці обвинувачений поновився на посаді та уклав ще одну додаткову угоду з міськрадою про власне преміювання за особистий вклад у роботу та результати підприємства.

Протиправні дії посадовця за обома фактами спричинили майже 340 тис. грн шкоди комунальному підприємству, що відноситься до великих розмірів.

Обвинуваченому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У прокуратурі нагадують, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дивіться ще: Велике будівництво: під Лисичанськом триває ремонт дороги - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк