12.11.2020, 13:37

Житель Сєвєродонецька обчистив банківські картки приятеля за допомогою вкраденого телефону

Житель Северодонецка обчистил банковские карты приятеля

Житель Сєвєродонецька обікрав п'яного приятеля та в мобільному додатку банку обчистив його банківські картки. Пароль чоловік необачно тримав під чохлом вкраденого телефону.

Раніше судимий житель Сєвєродонецька перевів з чужих банківських карток майже 50 тис.грн. Суд визнав громадянина винним, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

"За принципової позиції Сєвєродонецької місцевої прокуратури вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області до 4 років позбавлення волі засуджено місцевого мешканця за відкрите та таємне викрадення чужого майна, вчинені повторно (ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України)", - повідомили в прокуратурі.

Сторона обвинувачення довела, що у лютому 2020 року раніше судимий чоловік, побачивши у житловому кварталі міста знайомого у стані алкогольного сп’яніння, викрав з його сумки мобільний телефон.

У подальшому зловмисник знайшов під чохлом телефону аркуш папера на якому було вказано пароль до мобільного додатку банку. Увійшовши до додатку, він неправомірно переказав майже 50 тис. грн з двох банківських карток потерпілого

Під час судового розгляду обвинувачений свою провину у вчиненні злочинів визнав у повному обсязі. Суд визнав громадянина винним в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях, а також зобов'язав відшкодувати на користь потерпілого заподіяну матеріальну шкоду.

Нагадаємо, Міністерство юстиції продовжує впровадження системи автоматизованого арешту рахунків боржників. Система дозволяє здійснювати стягнення боргів набагато швидше та ефективніше, блокуючи рахунок боржника.

Читайте ще новини міста:

У Сєвєродонецьку на пішохідному переході Chevrolet збив 9-річну дитину

У Сєвєродонецьку обговорили умови роботи ринків, ресторанів та кафе

Сєверодончанка на Toyota FJ Cruiser влаштувала перегони з копами та розбила службове авто поліції

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк