28.12.2020, 15:43

Закладав вибухівку у Сєвєродонецьку та Рубіжному: під суд піде учасник ООС

Марина Началова | Всі новини автора
взрывчатка

За спробу вчинення ряду терактів на Луганщині судитимуть колишнього військовослужбовця Збройних Сил України.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього військовослужбовця Збройних Сил України за фактом незакінченого замаху на вчинення ряду терористичних актів (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 258 КК України).

За даними слідства, екс-військовий ЗСУ, який протягом 2018-2019 років проходив службу в районі ООС у Донецькій області, планував перейти лінію розмежування та влаштуватися на «службу» до незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». Для доведення своєї прихильності до окупаційної адміністрації РФ в Луганській області він мав вчинити підрив декількох об’єктів військової інфраструктури та транспортного сполучення. З цією метою обвинувачений встановив вибухові пристрої біля будівлі 59-го військового госпіталю у м. Сєвєродонецьк, де на той час перебувало близько 170 осіб – хворих військовослужбовців та медичного персоналу. Також він заклав дві вибухівки на залізничній станції у м. Рубіжне на ділянці колії, де зазвичай проводиться розвантаження військової техніки.

Екс-військовослужбовця викрито за матеріалами військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та затримано у червні 2020 року. Вибухові пристрої знайдено та вилучено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, на Луганщині на шахті стався обвал: тривають пошуки гірника.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк