01.02.2021, 16:03

Прокуратура повідомила про підозру одному з головних тюремщиків концтабору "Ізоляція" в Донецьку

Марина Началова | Всі новини автора
изоляция

Одному з головних "катів" підпільної в’язниці російських окупантів "Ізоляція" у Донецьку заочно повідомлено про підозру.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури, передає Час Пік.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури одному з головних «катів» підпільної в’язниці «Ізоляція» заочно повідомлено про підозру у торгівлі людьми, участі у терористичній організації та не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року 38-річний учасник незаконного воєнізованого формування «Министерство государственной безопасности», що контролюється РФ, у приміщенні колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де бойовики облаштували «катувальну базу», силоміць утримував цивільних осіб, полонених військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

На території ПрАТ «Ізоляція» зловмисник разом із іншими особами годинами катували полонених електричним струмом, били їх, тримали в нелюдських умовах без їжі та води, а також примушували до тяжкої праці.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками слідчого управління ГУ НП в Донецькій області.

Наразі встановлюється коло потерпілих осіб, а також інших учасників НЗФ РФ, причетних до скоєння вказаних злочинів.

Нагадаємо, нещодавно в мережу злили фото в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк