02.02.2021, 16:55

Підпал "Епіцентру" та бійня сокирою на Миколаївщині: що відомо на даний момент

Марина Началова | Всі новини автора
пожар эпицентр

Сьогодні, 2 лютого в м. Первомайську Миколаївської області чоловік влаштував масштабну пожежу в гіпермаркеті "Епіцентр", напавши при цьому з сокирою на охоронців.

Час Пік зібрав останню інформацію про резонансне подію.

Зловмисник підпалив лако-фарбові матеріали і поранив охоронців

Пожежа почалася близько 13:00. Як повідомили в поліції Миколаївської області, 37-річний раніше судимий чоловік прийшов в "Епіцентр" з ножем і сокирою і почав розливати горючі рідини у відділі лако-фарбових матеріалів. Охоронець намагався йому завадити, але отримав удар сокирою, а злочинець скоїв підпал і кинувся навтьоки.

За палієм погналися інші охоронці і співробітники поліції охорони. Вони наздогнали злочинця у дворах, але той вдарив сокирою ще одного охоронця.

Зловмисник затриманий і доставлений у відділення поліції. Відкрито кримінальні провадження за статтями "Умисне знищення або пошкодження майна" і "Замах на вбивство".

Спільнота dtp.kiev.ua опублікувала фото з місця події. За даними видання, один охоронець отримав удар сокирою в спину, іншому пробили голову.

На YouTube-каналі "Николаев Пост" з'явилося відео перших хвилин пожежі, на якому видно зловмисника і охоронця, якого він, ймовірно, поранив сокирою.

Також оприлюднено відео затримання палія.

Паліїв було двоє?

У той же час в прес-службі "Епіцентру" повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що зловмисників нібито було двоє. Як повідомив директор ТЦ Михайло Телков, один з чоловіків приніс з собою пляшку з легкозаймистою сумішшю, облив стенди з ковроліном і лінолеумом та підпалив їх. Другому зловмисникові вдалося втекти, його розшукує поліція.

В "Епіцентрі" уточнили, що персонал і відвідувачі були оперативно евакуйовані: крім двох охоронців, постраждалих в результаті події немає.

Площа пожежі досягла 4000 квадратних метрів

Тим часом пожежники продовжують боротися з вогнем. Згідно з останніми даними прес-служби ДСНС, о 14:20 пожежа в "Епіцентрі" була локалізована на площі 4000 кв. м.

За попередньою інформацією рятувальників, жертв і постраждалих від пожежі немає. Загроза поширення вогню на інші будівлі також відсутня. Організована безперебійна подача води.

В гасінні пожежі в цілому задіяно 73 особи і 19 одиниць техніки.

Згідно з повідомленням видання "Гард.City", крило "Епіцентру", де розміщувалися промислові товари, завалилося.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк