01.04.2021, 12:16

У Рубіжному чоловік метнув гранату в поліцейських: злочинець "заліг" у квартирі під ліжком

Леся Матвеева | Всі новини автора
В Рубежном мужчина метнул гранату в полицейских

На Луганщині під час спеціальної поліцейської операції "Сирена" затримано небезпечного злочинця, який кинув гранату в поліцейських. На щастя, ніхто з правоохоронців не постраждав. Раніше чоловік вже був неодноразово судимий за скоєння тяжких злочинів.

У Рубіжному співробітники поліції за участю бійців спецпідрозділу КОРД розшукали та затримали 39-річного місцевого жителя, який кинув у бік поліцейських гранату і зник з місця події, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Поліції Луганської області.

Інцидент стався сьогодні вранці, 1 квітня, в районі гаражного кооперативу біля 7 мікрорайону. Наряд патрульної поліції в ході відпрацювання орієнтування для перевірки документів зупинив водія мопеда. Чоловік, побачивши поліцейських, кинув в їх бік гранату і зник з місця події. 

На місце події негайно виїхали співробітники слідчо-оперативної групи, вибухотехніки та керівництво поліції. Була введена спеціальна поліцейська операція для встановлення місцезнаходження та затримання правопорушника. Особовий склад поліції Луганщини було піднято по тривозі.

Співробітники слідчо-оперативної групи під час огляду встановили, що зловмисник використовував гранату РГД-5. Також, на місці події виявили пістолет та гранату РГД-5, які він викинув, тікаючи від поліцейських.

В результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів встановлено місцезнаходження втікача. Бійці КОРДу затримали його у власній квартирі, де він ховався в коробі ліжка.

В даний час чоловіка доставили в ізолятор тимчасового утримання. Встановлено, що чоловік раніше вже був неодноразово судимий за скоєння тяжких злочинів, але за вироком суду йому було присуджено умовне покарання. 

Відкрито кримінальне провадження за статтею ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

В Рубежном мужчина метнул гранату в полицейских В Рубежном мужчина метнул гранату в полицейских В Рубежном мужчина метнул гранату в полицейских В Рубежном мужчина метнул гранату в полицейских В Рубежном мужчина метнул гранату в полицейских В Рубежном мужчина метнул гранату в полицейских

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк