20.05.2021, 12:57

Депутат-педофіл з Сєвєродонецька проведе за ґратами 15 років

Иллюстративное фото / Открытый источник

Сєверодонецький депутат-педофіл відбуватиме максимальне покарання. Луганська обласна прокуратура відстояла вирок суду в апеляційній інстанції.

Луганська обласна прокуратура відстояла в суді апеляційної інстанції покарання у вигляді 15 років позбавлення волі екс-депутату Сєвєродонецької міськради за зґвалтування неповнолітніх та малолітніх дітей, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом та розбещення неповнолітніх, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

"У резонансній справі сторона обвинувачення довела, що колишній депутат міськради упродовж 2006-2012 років систематично вчиняв злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності стосовно малолітніх та неповнолітніх. Під приводом перегляду кіно, мультфільмів та інших розваг він запрошував дітей до себе додому, схиляв їх до вживання алкогольних напоїв та вдавався до сексуального насильства.

У кримінальному провадженні задокументовано 14 епізодів розпусних та насильницьких дій стосовно 6 дітей віком від 6 до 15 років. Наймолодша потерпіла була рідною племінницею засудженого", - повідомили в прокуратурі.

У період розгляду справи в судах першої та апеляційної інстанцій обвинувачений перебував під вартою в Старобільському слідчому ізоляторі.

У прокуратурі зазначили, що протягом 5 років чоловік переховувався від правоохоронних органів у Києві за документами свого бра, який помер у Росії. У квітні 2017 року чоловіка було затримано.

19 червня 2020 року Сєвєродонецький міський суд Луганської області засудив колишнього депутата до максимально можливого терміну позбавлення волі за зазначені злочини. Однак, обвинувачений свою провину не визнав і не погодився з призначеним покаранням. Разом з адвокатами він подав апеляційні скарги.

Під час перегляду справи у Луганському Апеляційному суді обласна прокуратура спростувала доводи сторони захисту, довела законність та обґрунтованість призначеного покарання. Суд залишив вирок суду першої інстанції без змін, а апеляційні скарги – без задоволення.

Вирок суду набрав законної сили.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк