01.06.2021, 11:11

На Закарпатті в ході масштабної спецоперації затримані організатори та члени ОЗУ

Закарпатская, ОПГ

На Західній Україні поліція Київської області провела масштабну спецоперацію. У містах Львів та Мукачево правоохоронці провели 23 обшуки, задіяли 60 екіпажів поліції. Затримано 7 учасників ОЗУ, які підозрюються у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів.

31 травня пред'явлено про підозру семи учасникам злочинної організації, які викрадали людей та автомобілі, а також здійснювали розбійні напади. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора та Відділ комунікації поліції Київської області, передає Час Пік.

За даними слідства, житель Закарпаття організував угруповання, члени якого систематично скоювали тяжкі та особливо тяжкі злочини на території Закарпатської області. Всі члени ОЗУ є місцевими жителями спортивної статури і володіють навичками бойових мистецтв.

У Львові затримано організатора, який прибув рейсом з Туреччини, іншого координатора - на польському кордоні. Решту членів угруповання затримано в м. Мукачево Закарпатської області.

60 екіпажів поліції були задіяні в проведенні 23 обшуків. Правоохоронці вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї, 15 одиниць автоматичної зброї, 2 помпових рушниці, 10 пістолетів системи "ПМ", 5 пістолетів "Форт-17", 5 пістолетів "ТТ", 6 гранат, більше 40 магазинів, патрони і пристосування для безшумної стрільби. Також виявлено холодну зброю, тепловізори, радіостанції, gps-трекери, спецодяг та бронежилети. Все це служило фігурантам знаряддям злочинів.

За місцем проживання зловмисників виявлено швейцарський годинник, золоті прикраси, коштовності, валюта та 6 транспортних засобів, у тому числі Mercedes та Audi преміум-класу.

7 осіб, у тому числі й організатор, затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру за цілою низкою статей: створення злочинної організації, незаконне позбавлення волі, розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом. (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.  

За скоєне їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також проводиться перевірка причетності фігурантів до скоєння аналогічних злочинів на території України.

Закарпатская, ОПГ Закарпатская, ОПГ Закарпатская, ОПГ Закарпатская, ОПГ ​​​​​​​Закарпатская, ОПГ Закарпатская, ОПГ ​​​​​​​Закарпатская, ОПГ Закарпатская, ОПГ ​​​​​​​Закарпатская, ОПГ Закарпатская, ОПГ ​​​​​​​Закарпатская, ОПГ Закарпатская, ОПГ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк