16.07.2021, 13:46

СБУ виявила в Україні схрони з вибухівкою, один з них - біля Запорізького аеропорту

Марина Началова | Всі новини автора

СБУ виявила у Запорізькій та Одеській областях чотири схрони із засобами ураження. За оперативними даними, схованку на території Бердянського району у 2014 році облаштували бойовики так званих «Л/ДНР» для проведення диверсій.

Про це повідомив прес-центр СБУ, передає Час Пік.

Тайник був прихований у лісосмузі поблизу одного із селищ. Зі схрону правоохоронці вилучили: тротилові шашки загальною вагою майже 3 кг, 15 реактивних протитанкових гранат, 57 гранат Ф-1, РГД-5 і РГН, 20 г гексогену, 1 тис. набоїв калібру 5,45 мм.

У другому схроні, який був облаштований у лісосмугі неподалік летовища міжнародного аеропорту «Запоріжжя», виявлено: пластичну вибухову речовину вагою 120 г, 8 підривачів, детонуючий шнур, 2 реактивні протитанкові гранати, 3 гранати Ф-1 і РГД-5, 9 магазинів до автоматичної зброї, майже 2 тис. патронів різного калібру.

Ще одну схованку співробітники СБУ виявили в лісопарку, майже у центрі Мелітополя. У тайнику було виявлено: 15 корпусів гранат Ф-1 і РГД, майже триста патронів калібру 5,45 мм.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Крім того, співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ виявили в Одеській області неподалік Київського шосе схрон зі зброєю та боєприпасами.

Під час огляду тайника правоохоронці виявили: 2 реактивні протитанкові гранати, 7 гранат РГД і Ф-1, 3 гранати для підствольного гранатомета, понад 400 набоїв різного калібру.

У межах кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття правопорушень проводять співробітники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції.

Читайте, як пройшла доба на Донбасі: обстріли, польоти ворожих БПЛА, 5 постраждалих військових.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк