18.07.2021, 20:16

У нападі на прикордонників на Сумщині брали участь СБУшники, - ЗМІ

Марина Началова | Всі новини автора
пограничники

До нападу на прикордонників, яке відбулося цієї ночі в Сумській області біля кордону з Росією, причетні співробітники СБУ.

Про це повідомили ряд українських ЗМІ, посилаючись на прес-службу СБУ, передає Час Пік.

Як повідомляється, Служба безпеки України встановила причетність двох своїх співробітників до нападу на прикордонників. Обидва відсторонені від роботи і передані органам слідства.

У спецслужбі підкреслили, що "СБУ і надалі буде всіляко сприяти слідству, щоб встановити всі подробиці інциденту, а винні були покарані - безвідносно до посад і прізвищ".

Тим часом у Фейсбуці на сторінці "Патріотичне братство прикордонників України" з'явився пост, в якому з посиланням на джерела в ДБР говориться, що співробітники УСБУ в Сумській області відпочивали на ставку в прикордонній смузі, де і були виявлені прикордонним нарядом.

"На зауваження, що вони незаконно перебувають на ділянці біля українсько-російського кордону, відповіли в грубій формі, що переросло в конфлікт в результаті чого між прикордонниками та нетверезими відпочивальниками зав'язалася бійка. Останні побили співробітників ДПСУ, відібрали їх табельну зброю (два автомати АК -74 та 120 патронів), однак кинули її недалеко від місця конфлікту, а самі втекли. Зброю та набої з часом було виявлено на узбіччі дороги", - йдеться в публікації.

Раніше в ДПСУ повідомили, що на прикордонників напали троє невідомих, нанесли тілесні ушкодження та заволоділи табельною зброєю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк