14.08.2021, 11:05

У Лисичанську пенсіонер пропонував хабар патрульним

Марина Началова | Всі новини автора

У Лисичанську пенсіонер сів за кермо нетверезим, а коли "попався" патрульній поліції, пропонував правоохоронцям 1000 гривень хабара.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Луганської області, передає Час Пік.

До поліції м. Лисичанськ надійшло повідомлення, що під час патрулювання поліцейськими був зупинений автомобіль «Hyundai» під керуванням 64-річного місцевого мешканця, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Під час розмови, водій пропонував патрульним грошову винагороду у розмірі 1000 грн за не притягнення до адміністративної відповідальності.

Даний факт слідчі внесли до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Крім того, у відношенні водія складені адміністративні протоколи за ст. 122 КУпАП «Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху» та ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Поліцейські нагадують: пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі – кримінально відповідальне діяння, за яке передбачене покарання від штрафу до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте ще: "Заплатіть авансом": Лисичанськтепломережа звертається до абонентів з проханням

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк