02.09.2021, 12:51

Хабарі та ліс "поза касою": Керівник лісництва Сєвєродонецького лісгоспу постане перед судом

Луганская, взятка

Керівника одного з лісництв ДП "Сєвєродонецьке лісомисливське господарство" судитимуть за хабарництво та продаж лісоматеріалів "поза касою".

За даними слідства, посадова особа лісомисливського господарства систематично вимагала й отримувала хабарі за безперешкодний продаж лісоматеріалів, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

"Прокурорами Луганської обласної прокуратури направлено до суду обинувальний акт стосовно керівника одного з лісництв державного підприємства «Сєвєродонецьке лісомисливське господарства» за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та одержання шляхом вимагання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).

Загальна сума одержаної неправомірної вигоди становить 10 тис. гривень. Під час одержання останньої її частини у березні 2021 року вказану особу затримано у порядку ст. 208 КПК України", - повідомили в прокуратурі.

Луганская, взятка

Правоохоронці задокументували 5 епізодів отримання грошових коштів від одного з місцевих підприємців протягом лютого-березня 2021 року.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що половина лісопродукції продавалася "поза касою". За результатами судової експертизи, вартість вкраденого лісу становить понад 20 тис. гривень.

Луганская, взятка

Керівниці лісомисливського господарства за скоєне загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк