03.09.2021, 17:39

За вимагання хабара затримано начальника Льотної академії Національного авіаційного університету

коррупция

Начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та начальника Льотного училища ЛА НАУ затримано за вимагання хабара.

Служба безпеки України викрила начальника Льотної академії НАУ та посередника ‒ начальника Льотного училища ЛА НАУ на хабарі в 20 тисяч доларів США. Вимагачів затримано, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр СБУ.

Чиновники вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладення договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови, начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю "знищити" його бізнес.

Посередника, який планував втекти до Києва, було затримано оперативниками СБУ під час отримання всієї суми хабара при виїзді з Кропивницького. Керівника Льотної академії, який на власному автомобілі їхав на зустріч з посередником, також було затримано.

"Посадовців затримано відповідно до ст. 208 КПК України, тривають невідкладні слідчі дії за місцями роботи та проживання зловмисників. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрано відповідний запобіжний захід.

Операція із затримання проводилася спільно з СУ ГУ Національної поліції у Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури", - повідомили в СБУ.

коррупция коррупция коррупция коррупция

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк