22.10.2021, 12:31

Екс-депутат Надія Савченко попалася в аеропорту з підробленим COVID-сертифікатом

Надежда Савченко

Екс-депутат Верховної Ради VIII скликання Надія Савченко разом з сестрою намагалася потрапити до України за підробленими COVID-сертифікатами. В аеропорту "Бориспіль" жінок з підробленими документами затримала поліція.

За інформацією поліції, підроблені документи вилучено, ведеться слідство і колишня нардеп буде притягнута до відповідальності, повідомляє Час Пік з посиланням на відділ комунікації поліції Київської області.

Сертифікати вакцинації проти COVID-19 з явними ознаками підробки було виявлено у жінок в аеропорту "Бориспіль" під час перевірки документів працівниками Державної прикордонної служби.

За фактом використання підроблених документів було розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Розслідування проводять дізнавачі поліції Київщини. Вилучені документи направлені на проведення необхідних експертиз. Найближчим часом буде прийняте рішення про оголошення підозри фігуранткам.

Поліція не називає імен затриманих, але українські ЗМІ, посилаючись на свої джерела у МВС, повідомляють, що мова йде про Надію Савченко та її сестру Віру, які повернулися до України з Туреччини.

сертификат сертификат

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк