29.10.2021, 12:24

На Луганщині погорів на хабарі начальник відділу ЖКГ однієї з міськрад: чиновник вимагав великий "відкат"

На Луганщине погорел на взятке чиновник

У Луганській області затримано на хабарі начальника відділу ЖКГ однієї з міських рад. Чиновник вимагав "відкат" за приймання робіт з ремонту доріг в області.

На Луганщині викрито начальника відділу житлово-комунального господарства однієї з міських рад об'єднаної територіальної громади на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, чиновник вимагав "відкат" у комерційного директора підрядної організації, яка займається ремонтом автомобільних доріг місцевого значення. Розмір неправомірної вигоди становив 10% від загальної суми договору.

"Начальник профільного відділу міськради повідомив директору підприємства, що акти виконаних робіт будуть підписані тільки після отримання «винагороди». У разі відмови, під час технагляду виникнуть претензії з приводу якості ремонту та знайдуться проблемні ділянки на дорогах.

Крім того, за одержання хабара він обіцяв сприяти у подальшому укладенні договорів підряду на нанесення дорожньої розмітки", - повідомили в прокуратурі.

Правоохоронці затримали чиновника під час отримання ним так званого "відкату" на загальну суму 90 тисяч гривень. Вимагач отримав 85 тис. грн, ще на 5 тис. грн підприємством було придбано канцелярське приладдя.

Під час затримання фігуранта поліцейські вилучили отримані ним кошти та канцелярське приладдя, які були частиною хабара.

Посадовій особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з максимальною сумою застави.

Громадсько-політичний оглядач "]]>Трибун]]>", посилаючись на власні джерела повідомляє, що фігурантом справи є начальник відділу ЖКГ, благоустрою та будівництва Старобільської міськради Олександр Калінін.

На Луганщине погорел на взятке чиновник На Луганщине погорел на взятке чиновник На Луганщине погорел на взятке чиновник На Луганщине погорел на взятке чиновник

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк