30.10.2021, 09:30

У Рівному турфірма торгувала фальшивими ПЛР-тестами

Иллюстративное фото / Открытый источник

У Рівному кіберполіцейські викрили власницю туристичного агентства, яка підробляла та продавала клієнтам негативні результати ПЛР-тестів на коронавірус.

У Рівному правоохоронці викрили турагентство на продажу підроблених ПЛР-довідок про відсутність коронавірусу. 33-річній власниці турфірми загрожує до 5 років позбавлення волі, повідомляє Час Пік з посиланням на відділ комунікації поліції Рівненської області.

Поліцейські встановили, що підроблені довідки власниця турфірми виготовляла для клієнтів, яким готувала документи для туристичної поїздки. 

Фальшиві довідки видавалися людям від імені однієї з рівненських лабораторій, яка нібито проводила обстеження. 

Вартість довідки про проходження громадянами ПЛР-тестування на відсутність захворювання входила в загальну суму туру.

Під час санкціонованого обшуку в приміщенні туристичного агентства поліцейські виявили та вилучили сім підроблених довідок про відсутність захворювання на COVID-19, в яких була вказана дата на кілька днів вперед.

Крім того, у ноутбуці правоохоронці виявили ще близько десяти таких довідок, підготовлених для клієнтів. В ході обшуку було вилучено дві одиниці комп'ютерної техніки та вся документація.

За результатами призначених експертиз вирішуватиметься питання про повідомлення 33-річній рівнянці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України. Відповідно до санкції статті зловмисниці може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

В Ровно турфирма торговала фальшивыми ПЦР-тестами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк