23.11.2021, 14:56

На Луганщині викрили чоловіка, який торгував фальшивими тестами на коронавірус

Марина Началова | Всі новини автора

На Луганщині кіберполіція викрила чоловіка, який за 500 гривень пропонував придбати довідку із негативним результатом на Covid-19. Щомісячно він підробляв близько 300 тестів.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції України, передає Час Пік.

Протиправну діяльність 49-річного уродженця Вірменії викрили співробітники кіберполіції Луганщини спільно із працівниками Щастинського районного відділу поліції та представниками Мінцифри.

Фігурант в Інтернеті пропонував послуги з виготовлення довідок із негативним результатом на Covid-19. Підроблені документи він продавав мешканцям тимчасово окупованих територій для перетину КПВВ «Станиця Луганська». Замовники послуг не проходили жодних лабораторних досліджень, а лише надавали свої дані для оформлення.

Вартість підробленого тесту становила 500 гривень. Щомісячно чоловік виготовляв близько 300 ПЛР-тестів. Прибуток від шахрайської схеми складав 150 тисяч гривень на місяць.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучили комп’ютерну техніку, флеш-накопичувач, автомобіль, довідку про негативний ПЛР-тест, незаповнені бланки ПЛР-тесту, копії паспортів та «чорнові» записи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Раніше повідомлялося, що 15-річний підліток створив фейкову "Дію", що генерувала фальшиві ковід-сертифікати.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк