30.11.2021, 15:37

Шахраї з Сєвєродонецька та Рубіжного виманили велику суму грошей під видом організації концертів популярного гурту

Марина Началова | Всі новини автора

Двоє мешканців Луганщини реалізували шахрайську схему заволодіння коштами під виглядом організації концертів популярного українського поп-гурту. Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт за фактом шахрайства у великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

У ході слідства встановлено, що мешканець Сєвєродонецька та мешканка Рубіжного реалізували шахрайську схему заволодіння коштами під виглядом організації концертів популярного українського поп-гурту.

Потерпілого вводили в оману, імітуючи укладення договорів з концертною дирекцією гурту, оренду приміщень, виплату гонорарів та покриття поточних витрат, пов’язаних з організацією концертів у трьох курортних містах України. У такий спосіб шахраї виманили 360 000 гривень. Більшу частину грошових коштів було перераховано на банківську карту.

Обвинувачені, володіючи комунікативними здібностями, переконали особу в добросовісності своїх намірів, при цьому не мали на меті виконувати обіцяне.

Зазначимо, що співучасниця злочину раніше вже притягувалася до відповідальності за шахрайство, ще п’ять обвинувальних актів за аналогічними фактами наразі розглядаються судом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного управління Національної поліції в Луганській області.

За протиправні дії обвинуваченим загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк