15.01.2022, 09:56

Взято під варту посадовця з Офісу генпрокурора, який за великий хабар обіцяв "порішати" справи

ВАКС

Вищий антикорупційний суд обрав відносно чиновника Офісу генерального прокурора запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави майже 2,5 млн грн.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрала стосовно чиновника Офісу генерального прокурора запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Підозрюваного взяли під варту в залі суду. Про це повідомила прес-служба ВАКС, передає Час Пік.

Запобіжний захід діятиме до 13 березня 2022 року, його альтернативою визначено заставу в розмірі 2 млн 471 тис. грн.

"За умови внесення застави на вказану особу будуть покладені додаткові обов’язки, зокрема: не відлучатися з місця проживання без дозволу детектива, прокурора; повідомляти детективів НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд до України та носити електронний засіб контролю", - зазначили у ВАКС.

Постанову суду ще можуть оскаржити протягом 5 днів.

Нагадаємо, заступника начальника одного з відділів Офісу генпрокурора викрили на підбурюванні дачі хабара в розмірі 150 тисяч доларів (понад 4 млн гривень). За ці гроші він пропонував бізнесменові допомогти закрити кримінальну справу та повернути вилучене майно - 4 дорогих автомобіля (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover).

Про викриття чиновника, який вимагав хабар, з Офісу генпрокурора 13 січня повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк