26.01.2022, 11:31

На Луганщині працює нова схема шахраїв: мешканка Лисичанська втратила значну суму грошей

Марина Началова | Всі новини автора

Поліція Луганської області попереджає про новий вид шахрайства «Обіцяю працевлаштувати».

Минулої доби мешканка міста Лисичанськ стала жертвою шахраїв за цією схемою, повідомив відділ комунікації поліції Луганщини, передає Час Пік.

В соціальній мережі «Facebook» жінка знайшла оголошення про надання послуг з пошуку роботи в Німеччині та зателефонувала на номер, який був вказаний в оголошенні, де їй розповіли про умови працевлаштування. Після телефонної розмови жінка отримала поштовий лист, у якому перебували два договори та два рахунки для оплати послуг.

За вказаними у листі реквізитами потерпіла перерахувала 17 710 грн і після цього їй зателефонували і повідомили, що оплата отримана, але для оформлення усіх документів знадобиться час і їй зателефонують пізніше.

Пройшов час, але з жінкою на зв'язок більше ніхто не виходить, умови договору не виконують, гроші жінці не повернуті та й телефонні номери, які були вказані в оголошенні, не працюють.

Поліція вкотре попереджає: будьте обережні! Ніколи не співпрацюйте з тими людьми, які вимагають за надання послуг за ваше працевлаштування грошовий внесок. Навіть якщо сума видається незначною - це все одно обман, бо справжній роботодавець попередньо спілкується з потенційним працівником і сам пропонує йому подальшу грошову винагороду за працю.

Читайте ще: Невдалий маневр: На центральній вулиці Лисичанська зіштовхнулися автомобілі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк