12.04.2022, 14:24

Денісова розповіла про систематичні зґвалтування дівчат та жінок окупантами в Бучі

Марина Началова | Всі новини автора

Під час окупації Бучі Київської області російські військові систематично ґвалтували близько 25 дівчат та жінок.

Про це заявила у коментарі Бі-бі-сі Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Час Пік.

"Близько 25 дівчат та жінок віком від 14 до 24 років були систематично зґвалтовані під час окупації у підвалі одного будинку в Бучі. Дев'ять із них вагітні", - повідомила вона. - Російські солдати сказали їм, що вони будуть ґвалтувати їх до такого ступеню, що вони не захочуть сексуальних контактів з жодним чоловіком, щоб завадити їм мати українських дітей".

Денісова зазначила, що постраждалі звертаються на лінію підтримки.

"25-річна жінка зателефонувала нам, щоб повідомити, що її 16-річну сестру зґвалтували на вулиці прямо в неї на очах. Вона сказала, що вони кричали: "Це станеться з кожною нацистською повією", коли ґвалтували її сестру", - сказала Денисова.

За її словами, оцінити масштаби сексуальних злочинів, скоєних російськими військами під час окупації на даний момент неможливо, тому що не всі жертви готові розповісти про те, що сталося.

Як повідомлялося, на Київщині знайшли у підвалі тіла 6 мирних громадян, убитих російськими окупантами. Також у Київській області виявили розстріляне окупантами авто: сім'я намагалася евакуюватися, загинули діти та жінки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк