25.04.2022, 15:08

Допомагали обстрілювати Сєвєродонецьк в обмін на автівку: СБУ викрила групу ворожих інформаторів

Марина Началова | Всі новини автора

Слідчі Служби безпеки України розслідують діяльність групи ворожих інформаторів, знешкодженої українською спецслужбою у Сєвєродонецьку.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

Оперативники встановили, що одразу після початку широкомасштабного вторгнення бойовики 2 АК російських окупаційних військ завербували трьох сєвєродончан, яким доручили збирати у місті військову розвідувальну інформацію.

За «роботу» інформаторам обіцяли грошову винагороду та навіть автомобіль, який окупанти намародерили у місцевих жителів.

Правопорушники ходили вулицями, відстежували місця дислокації, маршрути переміщення підрозділів та техніки ЗСУ, фотографували та передавали ворогу. Крім того, вони корегували артилерійський вогонь противника по Сєвєродонецьку.

Співробітники СБУ затримали пособників окупантів на гарячому, про спробі фотофіксації позицій української армії. У них вилучено засоби зв’язку, що містять докази злочинної діяльності на шкоду державній безпеці України.

Усім учасникам групи повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Наразі підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Читайте ще: Найбільших втрат окупанти зазнали на Сєвєродонецькому напрямку - зведення Генштабу ЗСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк