26.07.2022, 20:23

На Луганщині окупанти масово чинять зґвалтування, - блогер

Марина Началова | Всі новини автора

В окупованих містах Луганської області, там, де зупиняються російські війська, одразу зростає рівень злочинності.

Про це ]]>пише ]]>луганський блогер Savelyi Vasserman, передає Час Пік.

"Зараз у республіці на слуху в розмовах - масові згвалтування із застосуванням сили. Це повсюдне явище в містах, де проходять колони російських військ. Особливо кадирівці. Не треба пояснювати, що зараз це набуло катастрофічних масштабів. А там, де солдати союзницьких військ зупиняються на нічліг, перегрупування тощо - там одразу купа злочинів. Вони в 99% не фіксуються", - пише Vasserman.

За словами блогера, так званий "міністр внутрішніх справ ЛНР" Ігор Корнет дав негласну вказівку максимально тягнути із реєстрацією злочинів окупантів.

"У звичному випадку якийсь загін, батальйон за кілька днів йде з міста і вже мало хто повертається. Немає людини - немає справи. Місцеві жителі бояться здіймати галас", - йдеться у пості.

Як зазначає автор, свавілля відбувається навіть у "столиці республіки".

"Навіть у Луганську багато страшних випадків, дівчат просто хапають на вулицях. Кілька разів луганчани пробували заступитися і їх били. Звичайно, йдеться не про Радянську чи райони центру. Але от околиці, квартали, вечір - там починається. На Жукова вже чотири жертви. Взагалі на східних кварталах вже вісім дівчат стали жертвами однієї і тієї ж людини (або групи осіб). Корнет сподівається, що зміниться контингент і все заспокоїться… Тільки генерал Корнет не розуміє, що замість цих, контрактників, професійних військових, наступні їдуть уже всі, хто не знайшов себе на цивілці… Це ще гірше. Бережіть себе, намагайтеся ввечері не виходити, особливо якщо з вами розташування військових. Ситуація справді страшна", - написав Vasserman.

Як повідомлялося, окупанти перетворили Сєвєродонецьк на пекло, а мешканців, що вижили, вивозять у фільтраційний табір.

Також у мережі показали наслідки ще однієї "бавовни" в Лисичанську: зруйновано базу окупантів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: