23.10.2022, 18:10

"Це геноцид українців": В ОПУ заявили про депортацію окупантами дітей з Херсонщини

Марина Началова | Всі новини автора

Росіяни продовжують цинічно викрадати українських дітей на тимчасово окупованих територіях. На цей раз вони примусово вивозять дітей з інвалідністю, які проживають в Олешківському дитячому будинку-інтернаті Херсонської області.

Про це повідомив у Телеграм керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, передає Час Пік.

За його словами, станом на 22 жовтня до Криму було вивезено 12 вихованців комунального закладу. Ця інформація вже надійшла до Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Ще 7 жовтня окупанти створили так звану бюджетну установу «Олешківський дитячий будинок-інтернат» на базі майнового комплексу комунального закладу «Олешківський дитячий будинок-інтернат» та призначили нового «директора закладу».

Єрмак повідомив, що на сьогоднішній день в закладі перебувало 82 дитини, 40 з яких є паліативними. 12 дітей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи віком від 8 до 18 років примусово перевезли до Клінічної психіатричної лікарні №5, яка знаходиться в селі Строгонівка Сімферопільського району АРК Крим.

"Що буде далі з дітьми наразі невідомо, але Росія систематично викрадає та депортує наших людей, повторюючи гірші практики минулих злочинів проти українського народу. За такі дії має бути жорстка правова відповідь - це геноцид українців. Ми робимо все, щоб росіяни відповідали за це. І вони відповідатимуть на полі бою та перед міжнародним трибуналом, який обов‘язково буде", - заявив Єрмак.

Читайте ще: Херсон повертається додому: у місті вже відмовляються приймати рублі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк