04.11.2022, 17:40

СБУ заарештувала все майно президента "Мотор Січі" Богуслаєва

Віктор Білий | Всі новини автора

СБУ заарештувала все майно президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва майже на мільярд гривень. Також під арешт потрапило майно голови Департаменту зовнішньоекономічної діяльності Олега Дзюби.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Час Пік.

Йдеться про корпоративні права та активи, до яких входить нерухомість, транспортні засоби та гроші підозрюваних.

"Крім того, під час розслідування співробітники СБУ встановили, що керівник "Мотор Січі" є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови - ПАТ "Мотор Банк" - говориться в повідомленні.

Зазначається, що загальна сума заарештованих активів становить близько 1 млрд гривень.

Також викрито причетність високопосадовця до комерційної діяльності кількох українських підприємств, у яких він володіє значним пакетом акцій.

"У зв'язку з цим Служба безпеки вжила комплексних заходів щодо накладення арешту на відповідні корпоративні права підозрюваного", - додали правоохоронці.

Нагадаємо, що В'ячеслав Богуслаєв вважається причетним до незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ. Він діяв у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех", що є одним із головних виробників озброєнь для ЗС РФ. Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних гелікоптерів, які масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: