25.11.2022, 18:15

Мешканку Луганщини, яка через доньку здавала ФСБ позиції ЗСУ, засудили на 12 років

Марина Началова | Всі новини автора

За публічного обвинувачення Лисичанської окружної прокуратури Луганської області до 12 років позбавлення волі засуджено корегувальницю ворожого вогню по позиціях Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

Жінку затримали наприкінці квітня 2022 року у селищі Троїцьке Сєвєродонецького району на Луганщині.

Прокурори надали суду беззаперечні докази, що базуються на результатах проведених експертиз та зібраних слідством матеріалах.

Задокументовано, що 52-річна місцева мешканка з ідеологічних мотивів допомагала ворогу у швидкому захопленні населених пунктів на Попаснянському напрямку.

Вона збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів української армії, озброєння та військової техніки. Розвіддані передавала своїй доньці,що мешкала у Москві та від початку повномасштабного вторгнення працювала на ФСБ РФ.

Після викриття прихильниці країни-агресора у її мобільному телефоні виявлено відповідні аудіо- та текстові повідомлення, а також фотоматеріали.

За результатами судового розгляду Васильківський районний суд Дніпропетровської області визнав жінку винною у наданні окупаційним військам допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України) та призначив реальне покарання.

До набрання вироком законної сили засуджена перебуватиме під вартою. Сторона захисту має право оскаржити судовий вирок протягом 30 днів з моменту його ухвалення.

Заходи з викриття протиправної діяльності  проводили оперативники та слідчі  ГУ Нацполіції в Луганській області спільно з  3 управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: