13.12.2022, 16:55

На Луганщині двох педагогів підозрюють у співпраці з російськими окупантами

Віктор Білий | Всі новини автора

У Луганській області двох робітниць освіти підозрюють у співпраці з російськими окупантами та навчання дітей за "російськими стандартами".

Про це повідомляє прокуратура Луганської області, передає Час Пік.

"Депутат Щастинського районної ради Луганської області, який до початку повномасштабного російського вторгнення була учителем-істориком у Новоайдарському загальноосвітньому ліцеї. Після окупації почала працювати в "державній освітній установі ЛНР "Новоайдарська школа", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прокуратурі, жінка взяла участь у пропагандистському проєкті російського телеканалу. Вона стверджувала, що "ліцей продовжив роботу на території України віртуально та переманює учнів навчатися за дистанційною формою".

За даними прокуратури, колишній секретар Новопсковського опорного навчального закладу. Після окупації стала "директором державної загальноосвітньої установи ЛНР" "Новопсковська середня школа". Відповідала за переклад навчального процесу на "освітні стандарти РФ та проходження педагогами "перепідготовки" у Росії.

"У своїх інтерв'ю росЗМІ жінка дякувала РФ за "передачу для району 51 тисяч підручників" та "своєчасний початок навчального року", - зазначили в прокуратурі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: