31.03.2023, 14:32

Нардепа Шахова оголошено у міжнародний розшук: приховав майна на 88 млн грн

Ольга Ранська | Всі новини автора
Шахов

Вищий антикорупційний суд сьогодні, 31 березня, на своєму засіданні оголосив у міжнародний розшук нардепа Сергія Шахова з групи «Довіра». Його підозрюють у приховуванні майна на 88 млн грн. Судове провадження зупинили на час розшуку.

Про стало відомо з ]]>трансляції ]]>засідання ВАСК у YouTube, передає Час Пік.

Сергія Шахова підозрюють у декларуванні недостовірних відомостей. Так, у декларації за 2020 рік він не зазначив інформації про будинок, земельну ділянку в Київській області та офіс, що були в його користуванні. Також він не надав інформації про майно та доходи, власником яких є особа, з якою він повʼязаний спільним побутом, має взаємні права та обовʼязки. Загалом депутат приховав майна на суму майже 88 млн гривень.

Шахов упродовж 7 місяців так і не з’явився в суд і не надав жодних належним чином затверджених документів, які б підтверджували, що він перебуває на лікуванні у Німеччині і не може прибути на засідання. Захист Шахова стверджує, що депутат з 20 лютого на лікуванні в місті Бішкек (Киргизстан), але документів, які б підтверджували перетин кордону, суду не надали.

У ході заяв адвокатки Шахова Юлії Шевченко про стан здоров'я народного депутата, суддя зауважила, що нардеп дуже "хворобливий":

“А що він у вас такий хворобливий? Пів року постійно у лікарнях”, - сказала суддя.

При цьому, за словами адвокатки, орієнтовні строки одужання Шахова передбачити складно. На що суддя відповіла, що Шахов, імовірно, видужає від усіх своїх хвороб у березні чи квітні наступного року. Адже саме тоді "закінчиться строк давності притягнення до відповідності за цим кримінальним правопорушенням".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: