11.10.2023, 11:03

СБУ викрила зрадників, які навели російський "Іскандер" на село Гроза на Харківщині - фото

Віктор Білий | Всі новини автора

Служба безпеки України "по гарячих слідах" встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза Харківської області 5 жовтня.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає Час Пік.

"Зловмисниками виявились два місцеві жителі – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік росіян", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за це фігуранти отримали "посади" у лавах окупаційного "управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області". Там один із них був призначений "водієм конвойної групи", інший – "інспектором дорожньо-патрульної служби".

Однак напередодні звільнення регіону обидва зрадники разом із сім'ями втекли до Росії, де продовжили працювати на користь країни-агресора.

За вказівками російських окупантів, вони дистанційно почали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території.

Під виглядом дружніх розмов та листування у месенджері зрадники випитували у людей відомості про дислокацію сил оборони та масові заходи на території регіону.

"З початку жовтня цього року обидва фігуранти почали збирати інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника в селі Гроза. При цьому вони розуміли, що внаслідок ворожої атаки обов'язково загинуть мирні жителі – їхні знайомі із села Гроза, зокрема й ті, хто надавав їм інформацію", - повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, що кількість загиблих у селі Гроза на Харківщині зросла до 53

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: