26.11.2016, 13:18

Навіщо терористи "ЛНР" масово почали захоплювати нових заручників - Снєгирьов

Російськими кураторами віддано наказ керівникам так званих "міністерств держбезпеки" ЛДНР збільшити кількість заручників з числа проукраїнські налаштованих місцевих мешканців. Про повідомляє лидер ГИ "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Ключовим питанням у роботі гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську є питання звільнення заручників. На останніх переговорах представники України в гуманітарній підгрупі зробили компромісні пропозиції бойовикам задля звільнення заручників. Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про готовність до обміну заручниками за формулою один до трьох.<

Утім, незважаючи на готовність української сторони до компромісів, делегації самопроголошених "республік" відповіли категоричною відмовою. Відмова бойовиків обговорювати питання звільнення заручників в першу чергу пов’язана з позицією офіційного Кремля.

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", російськими кураторами віддано наказ керівникам так званих "міністерств держбезпеки" ЛДНР збільшити кількість заручників з числа проукраїнські налаштованих місцевих мешканців.

Примітно, що протягом останніх тижнів значно збільшилася кількість випадків незаконних затримань співробітниками спеціальних служб самопроголошених республік місцевих мешканців за звинуваченнями у співпраці з українськими спецслужбами та ЗСУ.

Як привід для проведення масових арештів співробітниками "МДБ" використовуються відверто провокаційні акти підривів пам’ятних знаків, встановлених окупаційною адміністрацією на території тимчасово окупованих районів Луганської і Донецької областей.

Збільшення числа заручників використовується бойовиками як важіль тиску на українську сторону у роботі гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи. На останніх переговорах бойовики вимагали звільнити 730 поплічників з числа тих, що здійснили злочини проти України, в тому числі і важкі.

Нагадаю, за даними СБУ, станом на 2 листопада в заручниках у терористів на Донбасі перебувають 109 українських громадян.

Теги новин: