Сирні кульки за 15 хвилин

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • сир;
  • борошно;
  • цукор;
  • яйце;
  • рослинна олія;
  • солі;
  • сода;
  • ванільний цукор.
Час приготування: 
15.00

Смачний десерт - це важлива складова щоденного меню. Однак не завжди хочеться ласувати покупними солодощами, адже коштують вони недешево. В такому випадку порадувати рідних вдасться за допомогою смачних сирних кульок, які готуються дуже легко і не вимагають великої кількості інгредієнтів.

Їх перевага полягає ще і в тому, що на приготування простого рецепта йде близько 15 хвилин. Такий швидкий десерт прекрасно поєднується з джемом, медом, варенням або згущеним молоком.

Інгредієнти:

  • сир - 250 г;
  • борошно - 300 г;
  • цукор  -3-4 ст. л.
  • яйця - 1 шт.;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль - щіпка;
  • сода - 0,5 ч. л.;
  • ванільний цукор - 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно розбити яйце, додати в нього цукор (4 столових ложки варто класти тим, хто любить солодку випічку) і сіль. Все злегка збиваємо за допомогою віночка. В окрему місткість висипаємо сир і розминаємо виделкою (сир повинен бути без рідини). Сюди додаємо яєчну масу і все ретельно змішуємо.

Потім просіваємо борошно, яку потім висипаємо в масу. У місткість поміщаємо сода і ванільний цукор. Тісто потрібно вимішувати руками, при дотриманні пропорцій воно не буде прилипати до рук.

Читайте також: Сирні пончики-кульки на швидку руку

Коли все буде готово, з отриманої маси слід сформувати невеликі кульки. Вони повинні бути менше волоського горіха, бо під час готування вироби збільшаться в кілька разів.

Рослинну олію наливаємо в глибоку місткість – воно повинно повністю покривати кульки. Потрібно почекати поки масло нагріється і тільки після цього викладати в нього кульки. Діставати їх слід після того, як вони стануть рум'яними. Спочатку їх потрібно покласти на серветку, щоб стекло зайве масло. Готувати їх потрібно на повільному вогні.

Читайте також: Картопляно-сирні оладки з грибним соусом

Важливо для смаження використовувати саме рафінована олія, тому що нерафінована почне сильно пінитися.

борошно пшеничне
сир
яйця
0
Голосів поки немає