Як цікаво провести вихідний на природі

Татьяна Землянко | Всі новини автора
отдых

В кінці чергового робочого тижня наступають вихідні. Можна провести їх у звичайний спосіб, займаючись прибиранням, пранням та іншими домашніми справами. А можна побути всією родиною разом і, більш того, влаштувати цікавий сімейний відпочинок. Сьогодні ми обговоримо, як можна провести вихідні всією сім'єю на природі.

Ми вас не закликаємо закинути всі справи і відпочивати, але час можна розподілити раціонально, тобто зробити всі справи у суботу, а в неділю повноцінно відпочити. Напевно ви погодитеся, що контакт з природою чудово відновлює почуття прекрасного, душевну гармонію і спокій. Підготовку до такого заходу слід почати заздалегідь, вибрати місце для відпочинку, закупити потрібні продукти, вирішити, як будете розважатися, в які ігри грати. Відмінно підійдуть м'яч, бадмінтон, скакалки, кільцеброси та обруч, конкурси, естафети - бажано, щоб ігри були рухливими. Для малюків можна влаштувати інсценування казки або мультфільму або пограти у «крокодила».

Читайте також: Як вибрати море для відпочинку

  • У лісі - можна побродити, послухати спів птахів, назбирати лісових ягід, квітів, пограти з дітьми в звіряток, імітувати їхні голоси і навіть показувати, хто як ходить. Ще зіграти у влучного стрільця, назбиравши шишок постаратися потрапити в якусь ємність - каструлю, відро або викопати для цього ямку. Якщо знайдете мурашник, розкажіть дітям про їх працьовитість. У будь-якому випадку свіже повітря і активні рухи знімуть міську втому і додадуть сили.
  • Біля водойми - такий вид відпочинку дітям буде дуже до душі, захопіть з собою вудки, вони особливо можуть стати в нагоді, якщо у вас є хлопчики. Також у води повинен бути пісок, а це значить, слід взяти з собою лопатки, формочки, відерця і можна влаштувати грандіозне будівництво, яке буде цікаво абсолютно всім, незалежно від віку і статі. Тут також можна пограти, як і у лісі, тільки у мешканців води. А якщо є водна станція, то буде відмінна ідея покататися на човні.
  • Пікнік - на свіжому повітрі завжди і всюди у всіх чудовий апетит, тому потурбуйтеся, щоб у вас були досить хороші запаси їжі, одноразовий посуд, обов'язково чиста вода, мило і серветки. Швидкопсувні продукти брати не варто, візьміть якомога більше фруктів, овочів, бутерброди, сир, картоплю.

Читайте також: Де відпочити на Азовському морі: кращі морські курорти

Де б ви не вирішили провести свої вихідні, візьміть з собою гарний настрій і обов'язково фотоапарат, щоб зробити красиві кадри і згадувати ці щасливі моменти довгими зимовими вечорами.