10.03.2021, 10:45

Місячний посівний календар на 2021 рік

Віктор Білий | Всі новини автора
посадка

Посівний календар городника на 2021 рік складений, грунтуючись на фазах Місяця і інших факторах. Прийнято вважати, що розвиток рослини, а також якість і кількість врожаю залежить від дати посадки. У народному господарстві положення нічного світила ніяк не враховують при обробітку культур. І тим більше агрономи не користуються народними повір'ями для внесення добрив. Однак цей факт ніяк не заважає дачникам вже зараз заглядати в місячно-посівний календар 2021 року. 

Врахуйте сприятливі і несприятливі дні для посадки сільськогосподарських культур, а також інших робіт у саду чи на городі завдяки місячному календарю на 2021 рік.

Місячний посівний календар на 2021 рік — наш помічник у плануванні нового городнього сезону, адже, щоб влітку зібрати багатий врожай потрібно вчасно посіяти насіння на розсаду.

Читайте також: Посадка фруктових дерев на дачній ділянці

Місяць як природний супутник Землі має значний вплив на окремі процеси на планеті, такі як, наприклад, припливи і відливи. Ще більшого значення Місяць набув у людській культурі. Хоча наукових доказів і бракує, багато людей у своїй садівницькій та городницькій практиці послуговуються місячним календарем і враховують вплив світила.

Наприклад, місячний календар може підказати найсприятливіші дні для посадки чи посіву рослин, таких як редис, картопля, огірки, помідори, баклажани, капуста та багато інших. Однак врахуйте, що ці рекомендації не враховують погодних та кліматичних умов, а також холодостійкості чи теплолюбності окремих сортів.

Саме тому, ще наші діди сіяли і виконували будь-які роботи на городі в певну фазу Місяця. Вважалося, що небесне світило допомагає рослинам правильно розвиватися і давати багаті врожаї. Також існують несприятливі дні.

Завдяки місячному посівному календарю на 2021 рік можна знайти ідеальний час для посівів овочів та квітів, а також спланувати їх висаджування у відкритий грунт. Вплив Місяця в різних фазах створює низку сприятливих, нейтральних і несприятливих періодів для роботи з рослинами на городі чи в саду. І ігнорувати вплив різних фаз Місяця на рослини було б великою помилкою.

Читайте також: Посадка цибулинних квітів навесні

Сприятливі дні для посадки

Несприятливі дні для посадки та пересаджування в 2021 році

Окрім сприятливих, є ще й особливо неблагополучні дні, коли можна подумати над тим, щоб взагалі відмовитися від важливих робіт на городі.

Найбільшого значення місячному календарю дають саме при посадці рослин через віру у зв'язок світила з силами росту. Але враховувати вплив Місяця можна й для інших робіт.