30.05.2021, 16:41

Склопластикові басейни: особливості виробництва та переваги

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Міцні й легкі скловолоконні матеріали були створені американськими військовими для потреб армії. Трохи пізніше матеріал став застосовуватися і в цивільному літакобудуванні, при виробництві яхт, суден, катерів. І недавно сировину високо оцінили ще і компанії, які займаються виробництвом басейнів, довговічних і міцних.

Високоякісні скловолоконні басейни виробляють з волокон скла і пластифікатора. Таке поєднання дозволяє отримати продукцію високого рівня міцності, відмінної якості.

Процес виготовлення композитного басейну

Особливе значення для виробництва має якість вихідної сировини, воно повинно бути бездоганним. Для виготовлення використовується кращий композит, який обробляється методом компактного формування. Шари в конструкції будуть змінювати один одного і поєднуватися таким чином:

  • В основі матриця, яка стає формотворним оснащенням. Для надійності зверху покривається захисним хімічним складом, який містить віск.
  • Шар склотканини та поліефірної, бар'єрний шар. Останній складається з композиту вінілефірних смоли, який додатково ще й армується.
  • Конструкційний, полімерний і склотканинний шар.
  • Поліефірний і захисна підкладка.
  • Внутрішній шар, який першим отримує декоративне оформлення, створюється на основі різних смол, в тому числі поліефірної й епоксидної.

Важливою особливістю продукції стає використання різних полімерних матеріалів, які мають однакове лінійне розширення. Саме цей факт дозволяє виключити утворення тріщин в шарах, а також гарантує довговічність і зносостійкість. Однак домогтися такого результату можна тільки з використанням якісних матеріалів, а тому композитні басейни слід купувати виключно у перевірених постачальників.

Головні переваги продукції

Готова конструкція стала чудовою альтернативою для бетонної чаші, на зведення та облаштування, а також оформлення якої потрібно витратити мінімум 2-3 місяці. Це не єдина перевага композитних чаш зі скловолокна, до додаткових їх переваг відносять такі якісні характеристики:

  • Довговічність — термін служби обчислюється десятиліттями.
  • Мінімальний догляд і невибагливість.
  • Можливість встановлювати продукцію навіть на складному грунті.

Готова конструкція виходить довговічною і практичною, а її форма і розмір визначається замовником.

теги: