09.11.2020, 20:25

Як вибрати якісну постільну білизну

Татьяна Землянко | Всі новини автора
постель

Постільне приладдя, зокрема, білизна, є найважливішим і необхідним аксесуаром у житті сучасної людини. На сьогоднішній день ринок повний різноманітністю постільної білизни, на будь-який смак за кольором і якістю матеріалу. У даній статті ми розглянемо, з якої тканини краще вибирати білизну та чи потрібно її прасувати.

Технічні характеристики

Вибравши будь-яку упаковку комплекту постільної білизни, в першу чергу ретельно вивчіть інформацію про склад матеріалу. Тільки на якісному товарі виробник вказує такі дані, і це слід взяти до уваги. Тут ви знайдете також і щільність переплетення волокон тканини: чим вище щільність, тим тканина зможе довше вам прослужити. Матеріал з низькою щільністю від прання до прання дуже швидко псується. 

Читайте також: Як вибрати постільну білизну? На що звернути увагу при покупці?

Далі слід звернути увагу на кількість швів: у якісної білизни шов подвійний з точно підібраними за кольором нитками. При цьому у виробу не повинно бути різкого запаху фарби, тому що цей факт свідчить про низьку якість. Звертайте увагу на максимально допустиму температуру прання: якщо вказано 60 градусів, значить фарба стійка.

Види тканини

Вибираючи постіль, ви здивуєтеся, наскільки багато існує найменувань тканини, з якої шиють білизну. І якщо людина не дуже в них розбирається, може легко заплутатися, тому розглянемо деякі назви детальніше.

  • Перкаль - бавовна з полотняним переплетенням, тканина міцна хоч і тонка, не вимагає прасування, при пранні не втрачає форму і колір.
  • Шовк - блискучий, м'який на дотик, дуже романтичний, але має складність у догляді. Потрібне дуже акуратна прання і прасування.
  • Льон - мабуть, цю тканину можна сміливо назвати самою зносостійкою, від прання до прання вона з часом стає тільки м'якше, фарби не вицвітають, і будуть довго радувати ваш погляд.
  • Сатин - це скручені бавовняні або змішані волокна подвійного плетіння з глянцевою поверхнею, тому мають відмінну щільність. Нічим не поступається в стійкості лняної тканині.

Читайте також: Постільна білизна: поради щодо вибору тканини

Прасувати білизну чи ні

На цей рахунок існує багато думок, і в будь-якому випадку вирішувати кожній господині самостійно. Сьогодні у продажу безліч пристосувань для прання, після яких білизна, висохши, не потребує прасування. Однак, є ситуації, при яких прасування постільної білизни обов'язкове: термообробка показана для дітей, особливо немовлят, а також якщо в будинку є хворі з шкірними захворюваннями - в цих випадках і прати білизну необхідно при дуже високій температурі.