18.08.2021, 19:38

Економна лампочка - важливий предмет для домашнього побуту

Татьяна Землянко | Всі новини автора
лампочка

Будь-якій сім'ї хотілося б знизити споживання енергії та, в першу чергу, слід звернути увагу на лампочки, якими користуються абсолютно всі. Величезна різноманітність видів цього предмета побуту дає нам цю прекрасну можливість. Розглянемо найпопулярніші види докладніше.

Може бути, ви здивуєтеся, але навіть найпростіша лампочка здатна впливати на організм людини, його настрій і самопочуття. Нижче піде мова про головні нюанси і фактори, на які потрібно звертати увагу при покупці лампочки.

Читайте також: Сучасне освітлення в інтер'єрі: торшери, люстри в стилі лофт

Види ламп

Лампа накалювання - на сьогодні це самий бюджетний, стандартний варіант зі старою технологією. Вважається найменш енергоефективною, працює не більше року і, як з'ясувалося, дає більше тепла, ніж світла.

Галогенна лампа - її колба заповнена газом і теж досить добре обігріває навколишнє середовище, але служить два-три роки.

Люмінесцентна енергозберігаюча лампа - дозволяє економити енергію до 80%, але так як містить всередині ртуть, то вимагає спеціальної утилізації. Лише через секунду після подачі енергії лампочка включається, від температури в кімнаті може залежати яскравість світла. Випромінює інфрачервоні і ультрафіолетові випромінювання. Відтінки світла можуть передаватися некоректно.

Світлодіодна лампа - в корені відрізняється від всіх ламп, має найбільший термін служби і високу енергоефективність - до 85%, повна відсутність будь-якого випромінювання, не вимагає спеціальної утилізації. Лампа максимально наближена до природнього освітлення, що позитивно впливає на самопочуття людини, при цьому ідеально передає увесь колірний спектр.

На що слід звернути увагу при виборі лампи

  • Подивіться на колір шкіри рук при освітленні лампи - вона не повинна бути сірого кольору, це ознака дуже низького рівня теплопередачі.
  • Дата виробництва не повинна перевищувати 2 роки, свіжий випуск буде більш поліпшеним по продуктивності, прогрес на місці не стоїть.
  • Звертайте увагу на гарантію: якщо вказана гарантія від трьох до п'яти років, є ймовірність того, що вона прослужить вам набагато довше.

Читайте також: Який нагрівальний кабель краще?

Щоб не потрапити на недобросовісних виробників, слід звертати на це увагу і вибирати товар у знайомих брендів, які відповідають міжнародним стандартам. Тільки правильний вибір лампи дозволить вам по-справжньому економити електрику, благотворно впливати на ваш настрій, самопочуття і загальне здоров'я в цілому. Ви зможете подарувати собі почуття тепла і затишку. Вдалої вам покупки!