22.09.2021, 10:39

Як спростити прибирання будинку: 10 практичних порад

Віктор Білий | Всі новини автора

Як прибрати всю квартиру швидко і щоб вона виблискувала чистотою? Прибирання будинку не буде складним, якщо ви будете дотримуватися порад, які допоможуть швидко та ефективно впоратися з безладом. В основі методів домашнього прибирання лежать природні очисні засоби, які завжди під рукою, такі як оцет, лимонний сік, кухонна сіль і зубна паста.

Швидка, але дуже ефективна прибирання подарує відчуття задоволення від виконаної роботи та досягнутих результатів. Все, що вам потрібно зробити, щоб квартира засяяла чистотою – це використовувати натуральні очисні засоби, які є в кухонній шафі або в найближчому продуктовому магазині.

Читайте також: Професійне прибирання: як забратися в будинку швидко і ефективно?

1. Прибирання всього будинку - важлива організація

Ви можете прибирати в будинку в призначений день (зазвичай в суботу) або витрачати на це трохи часу кожен день. Поступове прибирання квартири кожен день зробить її сяючою завжди, а не тільки у свята. Крім того, можна провести всі вихідні, відпочиваючи!

Цей спосіб прибирання дуже корисний перед новорічними святами, коли навіть одного дня прибирання недостатньо.

2. Ефективне прибирання? За годинниковою стрілкою

Щоб прибрати свою квартиру максимально ефективно і швидко, робіть все за годинниковою стрілкою – зліва направо і зверху вниз. Пам'ятайте, що прибирання пилососом або миття підлог - це останні кроки, які ви повинні зробити. Починаємо з розкладання речей по місцях, витирання пилу, Чищення раковин і миття вікон.

3. Використовуйте оцет

Використовуйте силу звичайного оцту, який точно є в кожній кухонній шафі. Оцет стане в пригоді для миття вікон без розлучень. Все, що вам потрібно зробити, це змішати 2 столові ложки оцту з 3,5 літрами води та вимити цим розчином вікна.

4. Природні способи чищення меблів

Добре відполіровані меблі-відображення приказки»будинок сяє чистотою". Щоб надати їй блиску, використовуйте кілька крапель лимонного соку та оливкової олії (у співвідношенні 1:1). Нанесіть суміш на чисту тканину і починайте полірувати меблі. Лимонна та оливкова олія діють як спеціалізований полірувальний віск.

5. Як зробити освіжувач повітря самостійно

Відмовтеся від магазинних освіжувачів повітря і створіть свій аромат! Змішайте дистильовану воду з краплями ефірного масла-лаванди, лимона, апельсина, чайного дерева і т.д. вилийте суміш в розбризкувач і розпорошите свіжий аромат у квартирі.

Читайте також: 10 правил для чистоти та порядку в будинку

6. Поради з прання штор

Кухонна сіль не тільки додає аромату стравам, але і допомагає при прибиранні будинку. Використовуйте її при пранні штор. Перед останнім полосканням насипте жменю солі, щоб штори були білосніжними та добре сиділи після розвішування.

7. Як добре очистити стики й дзеркало у ванній

Стики у ванних кімнатах - це місця, які важко чистити. Однак є простий спосіб швидко з ними впоратися. Нанесіть зубну пасту на щітку, якою більше не користуєтеся, і почніть чистити стики.

Запітніле дзеркало у ванній - звичне видовище. Витирання скупчився пара рушником часто залишає непривабливі розлучення. Щоб уникнути цієї проблеми, періодично протирайте дзеркало піною для гоління, щоб запобігти запотівання.

8. Харчова сода для чищення мікрохвильової печі

Забруднена від розігрітого посуду мікрохвильова піч - справжнє зло. Засохлі залишки соусу і жирні плями важко видалити навіть за допомогою мийного засобу. Харчова сода запросто вирішить цю проблему! Розчиніть 3 столові ложки харчової соди в 1 склянці води та нагрійте в мікрохвильовій печі 4 хвилини. Протріть стінки духовки сухою тканиною - бруд повинен легко змитися.

9. Кава - відмінний спосіб навести порядок в будинку

Навіть кавову гущу можна використовувати для очищення. Покладіть кавову гущу на кухонну тканину або губку і почніть терти поверхню газової плити або керамічної плити. Це спосіб видалити засохлий бруд і жирні плями.

10. Правила прибирання: пропилососити в кінці

Щоб почистити та освіжити килим, посипте його харчовою содою на 15 хвилин перед тим, як пропилососити. Тільки після закінчення цього часу ретельно пропилососьте покриття, не забуваючи про аромат для пилососа. Завдяки цьому у квартирі з'явиться приємний запах.

І не обов'язково купувати ароматичний картридж. Змочіть ватний диск кількома краплями ефірної олії (лавандового або апельсинового дерева) і покладіть його в мішок для пилососа.