Як правильно зберігати сипучі продукти
Кожен продукт має свій термін придатності та спосіб зберігання. Будь-яка господиня прагне, щоб продукти правильно зберігалися. Для цього варто дотримуватись деяких нескладних правил.
Для того, щоб їжа на столі була якісною та здоровою, на першому місці має стояти правильне зберігання сипучих продуктів та зручність у використанні. В ідеалі слід мати спеціальні ємності для їх зберігання. І що особливо тішить, так це величезний асортимент різноманітних ємностей для кухні від різних виробників.
Читайте також: Обробна дошка: яку краще вибрати?
Форма
Корпус цих ємностей пропонується абсолютно у різних формах: круглій, овальній, багатокутній. Тому можна підібрати для своєї кухні найбільш підходящий варіант, за розміром та формою. Також вони мають кришки зі зручним герметичним закриванням, що особливо важливо для зберігання сипких продуктів, щоб не було доступу повітря та вологи.
Матеріал та вміст
Перед покупкою не менш важливо перевірити продукти на термін придатності, пошкодження упаковки, крупинки, що злиплися, і т. п. Вдома, перш ніж пересипати із заводської упаковки в ємність для зберігання, ще добре огляньте продукт. Крупи не рекомендується зберігати у поліетиленових пакетах. Для них ідеальне зберігання в скляній або керамічній ємності. Можна зберігати і в пластиковій тарі, але вона обов'язково повинна бути високої якості і з кришкою, що щільно прилягає. Слід пам'ятати, що приправи в пластиці зберігати небажано, так як він має властивість вступати з ним у взаємодію і виділяти токсичні речовини.
Ємність із металу міцна, але має вагомі мінуси. Є можливість появи іржі від підвищеної вологості на кухні, також баночка може надавати продукту присмак заліза. Дерев'яні ємності вбирають у себе вологу та запахи, їх важче мити, але вони ідеально підходять для зберігання сушених трав та лаврового листа. Дотримуючись нескладних правил зберігання сипких продуктів харчування, та дотримуючись чистоти, ви не завдасте шкоди своєму здоров'ю.
Читайте також: Який посуд вибрати для випічки: матеріал та форми
Зберігання
Уникайте потрапляння сонячних променів на банки із сипучими інгредієнтами. Найкраще місце для їх повноцінного зберігання - кухонна шафа, де темно і сухо. Деякі господині додатково прожарюють крупи в мікрохвильовій печі, приблизно 5 хвилин або кілька хвилин в духовці. Після придбання ємності та кожного разу після використання продукту, після нового заповнення, ретельно вимийте та обробіть тару окропом, добре висушіть і лише тоді використовуйте знову.