14.08.2024, 10:03

Секрети затишних віталень

Ольга Ранська | Всі новини автора
вітальня купити

Саме слово «вітальня», яким зазвичай називають найбільшу і найгарнішу кімнату у квартирі чи будинку, звучить затишно і красиво. І справді, тут завжди відчувається особлива атмосфера, якщо ви навіть забігли сюди на пів години подивитися телевізор. Але для її створення потрібно знати деякі способи. В інтернет-магазині Obstava їх добре опанували. Тут знають, що таке затишна функціональна вітальня купити меблі для якої можна тут швидко та недорого.

Які меблі підходять для вітальні?

Вітальня є центральним місцем для відпочинку, спілкування та розваг у домі – це і має визначати її інтер'єр. Тож оптимально, якщо у вітальні будуть розміщені:

  • комфортні диван або софа, розмір яких має обиратися з огляду на площу приміщення;
  • крісла як додаткові місця для сидіння;
  • кавовий столик – центральна точка для розміщення напоїв, книг, журналів та декоративних елементів;
  • розкладний стіл для особливих випадків – якщо у вас немає їдальні, а є тільки маленька кухня, але ви полюбляєте влаштовувати вечері з гостями;
  • ТВ-тумба або стійка для медіа, щоби разом дивитися кіно чи переглядати фото;
  • полиці чи стелажі для книг, декоративних предметів тощо;
  • шафи або комоди для акуратного зберігання різноманітних речей.

Важливо, щоб вітальня не була захаращена меблями, що не використовуються. Практичність і функціональність у цьому випадку не втрачають своєї актуальності.

Освітлення та декор

Оптимально, якщо вітальня (тим паче великого розміру) буде розділена на зони – для перегляду телевізора, читання, настільних ігор тощо. Цей принцип допоможе людям із різними інтересами перебувати разом, не заважаючи один одному. Досягти такої мети допоможе в тому числі освітлення. В одній зоні можна забезпечити яскраве за допомогою ламп на стелі. Іншу можна оформити бра чи торшером із м'яким світлом. 

Вишуканості та затишності вітальні сприятиме і правильний підбір декору. В прагненні зробити приміщення ошатним не варто збирати в ньому всі красиві речі, що є в домі. Гарний килим, кілька фотографій та картин, пара декоративних подушок – цей мінімум речей в одному стилі забезпечать затишок і оригінальність кімнаті.

Продовжуючи тему декору, важливо звернути увагу на колірну гамму. Вітальня, оформлена в пастельних або нейтральних тонах, створить атмосферу спокою та гармонії. Додати акценти можна за допомогою яскравих елементів: пледів, ваз чи картин. Такі деталі не лише прикрасять простір, але й внесуть в нього динаміку.

Не менш важливими є і текстильні елементи. Великий, м'який диван чи затишний крісло можуть стати центром зони для відпочинку, тоді як легкі штори обрамлять вікна, наповнюючи кімнату природним світлом. Використання різних текстур, таких як хутро, льон або бавовна, додасть глибини й цікавинок.

Не забувайте також про рослини. Живі квіти або декоративні рослини не тільки очистять повітря, але й наситять вітальню природною енергетикою. Обирайте рослини відповідно до освітлення і температури в кімнаті.

Завершальним акордом можуть стати акценти на стінах – стильні полички для книг, декоративні годинники чи оригінальні вішалки для верхнього одягу. Усе це допоможе створити не тільки естетично привабливий, але й функціональний простір, де приємно проводити час з рідними та друзями.

Дотримуючись простих рекомендацій з підбору меблів і декору, можна створити затишну, функціональну і стильну вітальню, яка тішитиме вас і ваших гостей.

теги: