30.04.2021, 19:32

Рація радіоняня - справжня помічниця в догляді за дітьми і хворими людьми

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Кожна дитина потребує певної турботи та уваги, але найчастіше при всій своїй любові до чада батьки не можуть забезпечити належний контроль. Постійна завантаженість, необхідність заробляти гроші або виконувати домашню роботу змушує періодично залишати малюка на самоті. Це особливо небезпечно, якщо дитина хвора, адже в цьому випадку за ним необхідно постійний контроль, гарантувати який може тільки якісна рація радіоняня.

Принцип роботи радіоняні

Сучасні моделі мають два канали зв'язку, вбудований мікрофон і нічник, який має м'яке світло. Якісна радіоняня дозволить контролювати стан малюка 24 години на добу. До позитивної особливості сучасного пристрою варто віднести наявність світлової індикації шуму, яка змушує запалюватися лампочки на «батьківському» блоці при наявності навіть шереху біля ліжечка дитини. При цьому, чим сильніше шум, тим більша кількість ламп буде горіти. Пристрій необхідно розташовувати на відстані не більше двох метрів від ліжечка, адже тільки в цьому випадку можна бути впевненим в якісній передачі всіх звуків.

Дальність дії сучасного пристрою зазвичай становить не менше 100 метрів, тому навіть у великому будинку можна бути впевненим, що поклик дитини або хворого буде добре чути. Будь-які неприємні несподіванки, які можуть трапитися під час сну, можна запобігти за допомогою функціональних можливостей цього виробу.

Радіоняня складається з батьківського модуля і передавача. Останній часто обладнується чутливою антеною, регулятором чутливості мікрофона, індикатором, кнопкою включення каганця і роз'ємом для блоку живлення. Бажано, щоб батьківський модуль мав чутливу антену, можливість підстроювання гучності, індикатор працездатності пристрою і хороший динамік.

Радіоняня дуже часто застосовується не тільки для догляду за немовлятами, а й для постійного контролю хворих людей, які самостійно не можуть пересуватися. Наявність подібного пристрою дозволяє безпорадним хворим в будь-який момент попросити про допомогу.

Як уже згадувалося вище, категорично заборонено встановлювати блок-передавач на відстані понад два метри. В іншому випадку немає ніякої гарантії, що батьки почують тихі звуки з кімнати.

Сьогодні багато людей також використовують відео няні, які дозволяють чути та бачити все, що відбувається в кімнаті дитини або хворого. Але найбільша ефективність буде досягнута, якщо використовувати ці два пристрої в комплексі.