12.08.2021, 20:22

Вибираємо сир правильно

Татьяна Землянко | Всі новини автора
сыр

Сучасний ринок переповнений різноманітністю твердих сирів. Його широко застосовують для приготування різноманітних страв, а також приймають в їжу як окремий продукт. Сьогодні ми розглянемо деякі види сирів, щоб ви змогли серед такої великої кількості визначитися на свій смак, який продукт для вас краще.

Серед багатого вибору сирів, щоб не було складно визначитися, ми зупинимося на більш популярних сортах цього чудового молочного продукту. Сири існують різних сортів, але популярним видом є твердий сир. Він також часто вважається десертом і його часто застосовують як закуску до келиху вина.

Читайте також: Чай з м'ятою: користь і шкода

Зовнішній вигляд сиру

  • Продукт не повинен кришитися.
  • Присутність тріщин, пухкостей, нерівностей - неприпустимо.
  • Наявність білого нальоту говорить про зіпсованість продукту.
  • Якщо спробувати його на смак, то він не повинен скрипіти на зубах, не бути пересоленим, кислим або солодкуватим, не бути "гумовим", якісний сир володіє пластичністю при переламуванні.
  • У натуральному продукті в складі немає рослинних жирів, це можуть бути пальмова олія або пальмоядрова. На даному продукті жир виділяється краплинками.
  • Суха кірка говорить про неправильне зберігання.
  • Наявність жовтої кірки свідчить про спеціальне покриття для запобігання появи цвілі.

Найбільш популярні види сиру

Пармезан - цей сорт виготовляють з коров'ячого та козячого непастеризованого молока, смак має гострий, фруктовий і горіховий, дозрівання триває від шести місяців до чотирьох років.
Моцарелла - напівм'який, россольний сир, який в основному застосовують для піци та салатів. Виготовляють з коров'ячого і буйволячого молока, має білий колір, молочний смак з ніжною консистенцією.
Рікотта - десертний сир, який готують із сироватки, що залишилася після приготування інших сортів сиру, має маленьку жирність всього 10%, солодкуватий смак.
Гауда - ніжний кремово-вершковий смак, ідеальний варіант для піци з овочів. Відмінно тягнеться і створює сирні нитки.
Адигейський сир - вважається бюджетним варіантом, використовується для приготування піци будь-якого виду, має м'який кислуватий смак.
Англійський сир Чеддер - кисло-гострий смак, помаранчевий колір, відмінний варіант для пікантної піци, чудово поєднується з моцарелою.

Читайте також: Яку їжу замовити додому?

Тепер ви познайомилися ближче з деякими твердими сирами і зможете вибрати цей молочний продукт на свій смак. Однак пам'ятайте, що в будь-якому вибраному сорті сиру насамперед важлива свіжість.