01.11.2021, 16:23

Як привчити собаку до туалету

Татьяна Землянко | Всі новини автора
собака

Ви вирішили завести собаку? Тоді до цього вибору слід поставитися дуже серйозно та ретельно підготуватися. Перше, що потрібно зробити, - це купити все необхідне приладдя: посуд, килимок, що відповідає породі та лоток, до якого потрібно привчати свого вихованця. Як це зробити правильно? Давайте розберемося.

Лоток потрібно підбирати відповідно до розміру вашої тварини. Він має бути досить просторим йому, т.я. чим більший собака, тим вищими повинні бути бортики лотка. Якщо ваш собака випорожнюватиметься і на вулиці теж, то можна йому придбати килимок-травку, який імітує газон. Можна підібрати спеціальні пелюшки чи наповнювач. Місце слід вибирати спокійне і подалі від місця, де ваш вихованець їсть. 

Читайте також: Туалети та пелюшки для котів та кішок 

Якщо ви купили маленьке цуценя, в першу чергу приберіть удома з підлоги всі паласи та килими. Варто щеняті хоч раз сходити на килим, йому це дуже сподобається. Тому не варто провокувати його, т.я. запах сечі тримається дуже довго. Для початку буде правильним викласти свого роду доріжку до лотка одноразовими пелюшками для тварин.

Якщо ви помітите, що щеня ходить на підлогу в тому ж самому місці, поставте туди його лоток. Можна поставити в квартирі кілька лотків у різних місцях і подивитися, яке саме місце він вибере. Поспостерігайте за вихованцем, на що більше йому подобається випорожнюватися: на м'яку пелюшку, папір, газету або наповнювач. Відразу визначити навряд чи вдасться, тож наберіться терпіння, доведеться експериментувати. Важливо також ознайомитися з чистотою туалету, т.я. багато собак гидують ходити в брудний лоток.

Зазвичай цуценята відразу після сну хочуть у туалет, тому малюка можна садити в лоток, доки сам не звикне. Якщо він зовсім маленький, покладіть пелюшку ближче до спального місця, щоб встиг дійти до неї. Також тварини готові до туалету після їжі та активних ігор. Якщо в майбутньому ваш собака гулятиме і на вулиці, то лоток прибирати не варто, він їй допоможе в тому випадку, якщо господар вчасно не прийде додому.

Існують причини, через які собаки можуть гадити вдома: це незручний наповнювач або навіть сам лоток, наприклад, дуже високий борт, і недостатня увага від господаря. Ви для нього маєте бути авторитетом. Виховуючи свого улюбленця, пам'ятайте, що крик та фізична сила неприйнятні, тварину теж треба поважати, а головне – любити, собаки це дуже тонко відчувають. 

Читайте також: Лежанки для домашніх тварин за 5 хвилин 

Є ще варіант: у будь-якій ветеринарній аптеці ви зможете купити спеціальний засіб, яким потрібно обприскувати місце, обране вами для туалету. Тоді собака швидше привчиться до лотка. Якщо все зробити з правильним підходом, то тварина подарує вам радість, свою любов і відданість на довгі роки.